Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Usine Gerflor

Produksjon: begrense karbonavtrykket vårt

Når det gjelder miljøet, er produksjonen en viktig del av et produkts livssyklus. Produksjonen har derfor utviklet seg opp gjennom årene for å begrense karbonavtrykket til anleggene våre.

Strategien vår har vært å satse på lokal produksjon for å få ned transporten, redusere energiforbruket ved fabrikkene og sertifisere dem for å sikre kontinuerlig forbedring av driften.

 

Fremme lokal produksjon

Gerflor er opptatt av fransk produksjon og har en forankring i Frankrike. Ved å arbeide mest mulig lokalt begrenser vi karbonavtrykket knyttet til transport, som er en svært energikrevende del av driften.

I Frankrike har vi således

 • 6 av 19 fabrikker i verden
 • 1 900 av i alt 4 200 medarbeidere
 • 2 logistikkplattformer
 • 2 FoU-sentre
 • 1 integrert kreasjonsstudio
Made in France
Redusere energiforbruket ved fabrikkene våre

De siste årene har vi redusert energiforbruket ved våre produksjonsanlegg betraktelig ved hjelp av en rekke tiltak:

 • Mer energieffektive industrianlegg for oppvarming og kjøling ved alle våre fabrikker i Frankrike (Tarare, Saint-Paul-Trois-Châteaux, Grillon). Bruk av lukkede kjølesystemer har på denne måten bidratt til lavere vannforbruk ved fabrikkene, fra 1,5 millioner m3 per år til 0,25 millioner siden år 2000!
 • Mindre energikrevende produksjonslinjer med de beste teknikkene for å optimalisere energieffektiviteten. For eksempel har den nye linjen for tometersruller ved fabrikken vår i Saint-Paul-Trois-Châteaux sørget for 30 % lavere forbruk.
 • Overgang til hundre prosent sertifisert grønn elektrisitet ved alle våre fabrikker som får energien sin fra vannkraft
 • Stadig flere elektriske kjøretøyer i stedet for dieseldrevne lastebiler. I 2019 byttet vi ut alle de dieseldrevne vedlikeholdskjøretøyene våre med elektriske traktorer ved fabrikken vår i Saint-Paul-Trois-Châteauxm og i Tarare har alle vedlikeholdskjøretøyene vært elektriske siden 2022. 
Usine Gerflor
I retning av stadig mer miljøvennlige fabrikker

Mer generelt har vi utarbeidet en strategi for kontinuerlig forbedring av fabrikkdriften vår. Alle våre anlegg er derfor sertifisert iht:

 • ISO 9001 for kvalitet
 • ISO 14001 for miljø
 • ISO 50001 for energi

Tiltakene våre har særlig vært rettet mot de arbeidsmiljøet til de fabrikkansatte med

 • En optimalisert lydytelse for alle nye industriprosjekter, for eksempel har den nye produksjonslinjen ved fabrikken vår i Tarare de nyeste tilgjengelige lydteknologiene
 • Anlegg for behandling av fornybare røykdamper for å sikre et minimalt avtrykk
Production Gerflor

Sentrale områder for Gerflors bærekraftige utvikling

Gerflor hjelper deg
Kontakt oss

Har du et spørsmål? Trenger du tips til et av prosjektene dine? Kontakt Gerflor, så hjelper vi deg.

Kontakt oss
Contact Gerflor

Gerflor, den beste løsningen for gulvene dine

GERFLOR-gruppen utvikler, fremstiller og selger nyskapende, dekorative, miljøvennlige og komplette vinylgulvløsninger i form av fliser, planker og ruller som legges med lim eller klikksystem i det rommet du ønsker å friske opp: gulv til soverom, gulv til barnerom, gulv til kjøkken, gulv til bad m.m.

Vårt produkttilbud oppfyller de spesifikke behovene på hvert bruksområde. Vi gir deg alltid mer inspirasjon, trivsel, trygghet, ytelse og avkastning Arkitektur, Innredning, Sport, Tekno.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.